Menu


Wysoki poziom wykonania przez nas wszystkich potraw zapewni niezapomniane wrażenie smakowe i estetyczne. Menu oraz wszystkie zamówienia realizujemy zgodnie z życzeniem naszego klienta. Zapewniamy fachową i miła obsługę gastronomiczno kelnerską, która jest do Państwa dyspozycji przez cały czas trwania każdej uroczystości. Zorganizowana u nas uroczystość, będzie niezapomnianą chwilą. W naszej sali weselnej będziecie Państwo przyjęci w domowej ciepłej atmosferze.

Menu podstawowe:

Dania gorące:
- Schab pieczony z sosem myśliwskim
- Karkówka pieczona w sosie pieczeniowym
- Schab pieczony ze śliwką w sosie śliwkowym
- Pieczeń rzymska w sosie pieczarkowym
- Pieczeń wieprzowa z sosem grzybowym

Mięsa grillowane:
- Polędwiczki wieprzowe z grilla z sosem kurkowym lub borowikowym
- Pierś z kurczaka grillowana z papryką i mozzarellą
- Pierś z kurczaka grillowana z sosem beszamelowym z serem pleśniowym i kaparami
- Pierś nadziewana pieczarkami i zapiekana serem

Mięsa panierowane:
- Kotlet schabowy panierowany (tradycyjne)
- Kotlet schabowy po hetmańsku z szynką i serem panierowany z sosem koperkowym
- Devolaj z serem i masłem
- Pierś panierowana w panierce z sera, ananasem i żurawiną
- Antrykot drobiowy z masłem i cytrynom
- Pierś nadziewana szpinakiem, orzeszkami ziemnymi z sosem beszamelowym

Mięsa duszone:
16. Zrazy wieprzowe lub wołowe duszone w sosie własnym
17. Półmisek mięs (pałki kurczaka, żeberka duszone, karkówka z grilla)
18. Półmisek mięs (stek z cebulą, szaszłyk drobiowy, żeberka ze śliwką)

Zupy:
1. Rosół z makaronem
2. Flaki
3. Krem pomidorowy, pieczarkowy, borowikowy, krem z zielonego groszku z groszkiem ptysiowym
4. Barszcz czerwony z pasztecikami lub uszkami
5. Żurek z białej kiełbasy i jajkiem

Gulasze:
1. Beef strogonoff
2. Kurczak z warzywami w sosie sojowym
3. Gulasz po węgiersku

Dodatki:
1. Ziemniaki z wody z koperkiem i masłem czosnkowym
2. Ziemniaki puree (mogą być smakowe)
3. Ryż kolorowy
4. Kluski śląskie
5. Kopytka
6. Gnioczi (kluseczki ze szpinakiem i czosnkiem)
7. Ziemniaki opiekane z rozmarynem i czosnkiem
8. Frytki
9. Ziemniaki (ćwiartki opiekane)
10. Talarki obsmażane
11. Warzywa z wody (bukiet warzywny z masłem)
12. Fasolka z groszkiem (z masłem i bułką)
13. Marchewka zasmażana z groszkiem
14. Buraczki zasmażane
15. Kapusta kiszona zasmażana
16. Kapusta słodka (po litewsku z cebulką, skwarkami i koperkiem)
17. Sałatka z buraków (z jabłkiem i cebulką)

Surówki:
1. Surówka selerowa z orzechami
2. Surówka z białej kapusty
3. Surówka z czerwonej kapusty
4. Surówka z kiszonej kapusty
5. Surówka z kiszonego ogórka z cebulką
6. Surówka z marchewki, jabłka i rodzynek
7. Surówka z marchwi i chrzanu
8. Colesław z białej kapusty papryki ogórka i sosu majonezowego
9. Surówka z pekińskiej kapusty
10. Surówka z pora i ogórka (sos majonezowy lub musztardowym)

Sałatki:
1. Sałatka jarzynowa
2. Sałatka z tuńczyka z ryżem
3. Sałatka z pieczarek i brokuł
4. Sałatka z paluszkami krabowymi i parmezanem
5. Sałatka z kurczakiem i ananasem
6. Sałatka z krewetkami
7. Sałatka gyros (kurczak grillowany, kapusta pekińska, kukurydza, majonez, ketchup)
8. Sałatka grecka
9. Sałatka z łososia wędzonego z rukalą
10. Sałatka warzywna z sosem winegret
11. Sałatka z makaronem sojowym , salami szczypiorkiem lub koperkiem
12. Sałatka z gruszką, orzechami, sałatą lodową i z serem błękitnym lazur
13. Krewetki królewskie w sosie czosnkowo cytrynowym
14. Szynka parmeńska z melonem i amaretto
15. Awokado nadziewane krewetkami koktajlowymi
16. Brzoskwinie nadziewane sałatką z kurczaka
17. Sałatka wiosenna

Przystawki na zimno:
1. Pomidory faszerowane (pasta łososiowa nadzienie warzywne lub wędlinowe
2. Kapreze ( ser mozzarella i pomidory z bazylią)
3. Jaja faszerowane
4. Jaja w majonezie z łososiem i szczypiorkiem
5. Jerzyki (koreczki serowe z oliwką)
6. Jajko na sałatce z szynką
7. Jaja w sosie tatarskim
8. Śledzie w oleju z cebulą
9. Śledzie w sosie tatarskim
10. Śledzie w śmietanie z cebulką i jabłkiem
11. Ryba po grecku
12. Karp w galarecie
13. Łosoś w galarecie
14. Schab po warszawsku w galarecie
15. Indyk w maladze z morelami
16. Kurczak w galarecie z warzywami
17. Ozorki w galarecie
18. Tymbaliki z kurczaka
19. Galaretka z nóżek (tradycyjnie)
20. Tymbaliki z łososia wędzonego
21. Tatar
22. Pasztet w 3 smakach
23. Roladki z łososia faszerowane serem feta z ziołami
24. Wybór pikli
25. Łosoś wędzony z musem cytrynowym i oliwkami
26. Oliwki smakowe
27. Deska serów
28. Półmisek wędlin
29. Melon zawijany szynką parmeńską

Ekstra dodatki:
1. Stół wiejski od 1500 zł
2. Prosiak pieczony od 1000 zł
3. Fontanna czekolady od 1500zł
4. Obsługa baru 1500zł
5. Okrągłe stoły 1000zł
6. Roznoszenie alkoholu przez kelnera 250zł
7. Sztuczne ognie od 1500zł
8. Cztery strzały z armaty husarskiej na przywitanie 300zł
9. Białe pokrowce na krzesła 10zł/szt